Utställningar 2020-2021

Årets första utställning kunde inte börjat bättre.

Mimmi BIR med Cert och Musse BIM med Cert på My Dog 1 den 3 januari

My Dog 2, 4 jan: Mimmi o Musse fick vg. Naomi 3a btkl med res CACIB och Irma 3a btkl med CACIB

Fredericia IDS 9 feb

Mimmi BIM med Cert

En helt urfälld Musse fick excellent men utan CK. Irma BIM med Cert och CACIB

Även denna helg gick det bra för Irma. 1a i unghundsklass, 2a bästa tikklass med Cert och res Cacib i Bö, Norge. Millan är ännu inte i full päls efter valpkullen men fick ändå CK båda dagarna samt res Cacib idag. Czabo fick excellent igår och idag fick han även CK och slutade som 4a i bästa hanklass.

Den 22 feb var det dags för lilla Qaizah att debutera i utställningsringen på Nordskånska kennelklubbens valp, veteran och juniorutställning. Det blev HP. Mimmi var med som moraliskt stöd och fick även hon HP och BIR Junior. BIR valp blev fina Fellboms Paloma ägd av Elizabeth Lager

Den 23 aug var Neela och Evelyn på sin första utställning i Fuglebjerg. Neela fick cert och blev BIR i första utställningen och Evelyn fick cert och blev BIR i den andra. Så nöjd med dessa små tjejer. Den 12 sep var det en inoff i Falsterbo. Av 3 tikar blev Evelyn 1a och Neela 2a.


26 sep var vi på en inoff i Markaryd. Bra genrep inför Rostock helgen efter. Mimmi Blev BIR och Musse BIM. Av ca 10 hundar i gruppen placerade sig Mimmi som 3a

Rostock IDS 3 oktober

Wersy, Wersal Rojber, uppfödare Agata Dederko-Muniak blev BIR/BOB med CAC, Clubcac och CACIB. Det var hans 5e cert i Tyskland så han kan nu titulera sig Tysk VDH-Champion.

Han tyckte det var superkul att få vara med på utställning igen efter 1 års uppehåll.

Liya from Littlebigheart: Bästa tik med CAC, Clubcac, CACIB, BIM/BOS. Liya kan nu titulera sig C.I.B! Internationell Champion! Uppfödare Danail Rusev.

Fellboms Irma: Bästa tik med CAC, Clubcac, CACIB, BIM/BOS.

Fellboms Maryzia: 1a unghundsklass med CAC, Clubcac och res CACIB.

Fellboms Mauryzy: 2a unghundsklass med resCAC och ResCACIB. Musse blev tyvärr skrämd och ville inte gå men fick trots det strålande kritik.

Jag hade också med Max (Fellboms Bogumil) som ägs av

Anna Carin Falk

Han blev 2a bästa hane med CAC, Clubcac och resCACIB. Då Wersy som vann redan är C.I.B så kommer resCACIB omvandlas till CACIB så då blir även Max C.I.B.

2021

12 juni var det äntligen dags för utställning igen efter ett långt uppehåll. Danskarna är duktiga på att anordna Covidsäkra utställningar. Det var Spidshundeklubben i Årslev som stod som värd.

Först ut var Musse, Fellboms Mauryzy. Han fick strålande kritik och fick cert och BIR. Han slutade dessutom som BIS 3 av över 20 hundar i finalen. Han blev också DKUCH, SEUCH samt NOUCH.

Naomi Rojber fick även hon cert, BIR och blev nu DKUCH, SEUCH samt FIUCH.

Fellboms Irma slutade som 2a bästa tik med reservcert.

Domare: Marianne Birte BadenVejen 18-20 juni 2021, NDS, IDS

Resultat Irma: fredag excellent. Lördag excellent och söndag excellent, ck, 1a öppenklass, 1a bästa tikklass med Cert, Cacib och cruftskval. Hon slutade dessutom som BIR/BOB. Detta var hennes 3e danska cert och blev därmed DKUCH, SEUCH, NOUCH samt internationell champion CIB.

Lilla Vicki, snart 1 år, debuterade på utställning med strålande resultat. Fredag excellent. Lördag excellent, ck, juniorcert och reservcert. Söndag blev samma resultat som lördag samt att hon kvalade till crufts.

Musse 3 x BIR/BOB samt Nordic Show Certifikat på fredagen och cacib lördag och söndag. Även Musse kvalade till crufts.

Alla 3 hundarna fick beröm för temperamentet.

31/8 I Brörup NDS gjorde Pax (Jockums Sherlock) sin debut i ringen. Det gjorde han galant och fick HP och bästa valp. 

Irma blev 2a med Nordic res cert

Den 20/8 åkte jag med en vän en lång resa upp till Lillehammer i Norge för Norsk Vinnarutställning NDS. Det var värt den långa resan. Czabo började med att vinna Championklassen. Fortsatte med att bli bästa hane och slutade som BIR. Han fick Norsk Cert, Nordic Show Cert och blev därmed Norsk Champion, Nordic Show Champion samt Norsk Vinnare.

Millan vann championklassen och slutade som 2a bästa tik med res Cert och res Nordic Cert. Irma blev 2a i championklassen och 2a bästa tikklass med res Nordic Cert

Domare: Frank Christiansen

På hemvägen från Lillehammer ställde vi på söndagen och måndagen i Ljungskile. Resultat Nordic Dog Show:

Musse 1a championklass, 2a bästa hane med reserv Nordic Cert. Domare: Mikael Nilsson

Irma 1a championklass, 1a bästa tikklass med Nordic Show Cert och slutade som BIR av ca 30 anmälda mittlar. Domare: Ann-Christine Johansson.

Ljungskile IDS:

Musse 1a championklass, 2a bästa hane med CACIB.

Irma 1a championklass, 3a bästa tik med reservcacib.

Domare: Nina Karlsdotter.

Så nöjd med alla hundar

Den 28 aug var det dags för Rasspecial. SKMGK firade dessutom 25 år.

Först ut var Musse (Fellboms Mauryzy). Han vann championklassen och 1a bästa hane.

Millan (Amalliasweetgirl Zlote Gwiazdy Szkocji) vann championklassen och 1a bästa tikklass och fick nu gå mot sin  son Musse om BIR och BIM. Millan blev BIR och Musse BIM.

Sen var det dags för Mittelspitz. Irma vann championklassen och slutade som 3a bästa tik.

Det var 50 mittlar anmälda och konkurrensen var stenhård så jag är  mycket nöjd med hennes resultat.

Sen var det dags för Best in Show och BIR och BIM från Klein och Mittel fick mötas. Millan vann BIS 1 sen kom en väldigt vacker mittelhane och Musse blev BIS 3 före mitteltiken.

Domare: Elisabeth Spillman