Utställningar 2019

My Dog 1 den 5 januari. Domare: Malgorza Supronowicz

Czabo fick CK men utanför placering. Wersy fick CK och blev 2a i championklassen och 4  bhkl

Debut för Naomi på officiell utställning. 1a juniorklass och 2a btkl med CK, cert och res NSC. Liya blev 1a i öppenklass med CK och 4a btkl.

Vi hjälpte även till i SKMGKs rasmonter. Liya och Naomi älskade att bli klappade av alla som kom förbi

My Dog 2 den 6 januari. Domare: Tomasz Borkowski.

Czabo vann championklassen och fick nu sitt första svenska CACIB, kvalade till Crufts och slutade som BIR.

Naomi vann juniorklassen med excellent och kvalade till Crufts.

Liya vann öppenklassen med CK och slutade som 3 btkl med res Cert och res CACIB

Fredericia IDS den 9 februari. Domare: Andrzej Kazmierski.

Naomi BIR/BOB med juniorcert och cert. Liya 2a bästa tik med res cert och CACIB, Irma BIM/BOS valp

Den 31 mars var det dags för Malmö IDS. Domare: Fredrik Nilsson. Fellboms Irma blev dagen innan 9 månader så hon fick debutera som junior. Hon vann klassen, blev dessutom bästa tik i hård konkurrens med flera fina championtikar och slutade som BIM med Cert. Czabo fick endast excellent och Naomi Rojber blev 2a btkl med reservcert och Liya from LittleBigHeart 3a med CACIB.

Den 13 april var vi på Danska Spidshundklubbens utställning i Lunderskov. Domare: Fiona Clarke var stenhård och många fick good och very good. Irma och Naomi fick vg pga av att de var lite trånga fram men det tillhör åldern sa hon. Enda kleinspitzen som fick Excellent var Liya. Hon fick dessutom CK och sitt andra danska cert och slutade som BIR

10-12 maj var det 3-dagars utställning i Roskilde. Jag hade med Max (Fellboms Bogumil)från Millans första kull och målet var att få 3 raka cert och det lyckades han med och blev därmed DKUCH och SEUCH då han hade ett svenskt cert sen innan. Dag 3 slutade han som BIM och fick också CACIB.

Irma fick excellent alla dagar och dag 3 fick hon CK, juniorcert och cert.

Naomi fick excellent alla dagar och dag 3 fick hon CK, juniorcert och reservcert.

Liya fick excellent alla dagar och dag 1 blev hon 3a i btkl. Dag 2 fick inga tikar CK och dag 3 fick hon sitt 3e danska cert och blev därmed DKUCH och SEUCH. Hon fick också CACIB och slutade som BIR.

Alla 4 kvalade till CRUFTS 2020

19 maj Hässleholm

Irma och Naomi fick excellent.

Czabo blev 2a bhkl med res nordic cert. Liya blev 1a btkl med Nordic Show Cert och slutade som BIR. BIM blev Fellboms Bogumil

Domare: Eva Borg Liljekvist

Musse o Mimmi har varit på sin första utställning. Vackra Bosjökloster där deras mamma Millan blev Best In Show förra året. Båda uppförde sig exempariskt med fin kritik. Musse blev BIR och Mimmi BIM. Tyvärr glömde jag att fota

SSUK Borås 30 juni

Czabo BIR Liya cert o BIM.

Irma 2a btkl med cert och BIR junior

Domare: Maria Ceccarelli

Falsterbo Inoff 6 juli

Musse BIR o Mimmi BIM valp

Musse placerade sig också som 3a i gruppfinalen


Tvååker NDS 12 juli, Czabo BIR med Noric Show Cert, Naomi 2 btkl med Cert och res NSC. Irma CK 1 junkl

Domare: Pozo Ruiz Marcelino

Nationell 13 juli, Czabo 3a Championklass, Naomi 1 junkl, 1a btkl med Cert o BIR. Irma 1a junkl, 3a btkl med Cert

Domare: Gunilla Skallman


Hude IDS och NDS 3-4 aug. Förra året i Bremen så såg det så kul ut med parklass och jag sa då att det hade varit kul att prova. Det går i stora ringen i samband med finalerna. Man ska visa en hane och en tik som är så lika varann som möjligt men de ska ha en tydlig könsprägel. Jag tog med Wersy med dotter Adele. På lördagen var det ca 15 par och vi kom med i första uttagningen men blev inte placerade. På söndagen gick det bättre, vi kom 3a av ca 10 par. Vann gjorde ett Grand Danoispar som var jättefina och 2a kom Berner Sennen.
Övriga resultat:
Lördag: Millan BIM med Cac och Cacib! Czabo BIR med Cac och Cacib och är nu (när det blir godkänt) C.I.B! Adele BIM med Cac och Cacib och är därmed också C.I.B! Wersy fick Cac och res Cacib. Domare var rasspecialist Ursula Meyer DE. 
När det är clubshow så är det alltid en final för klubbens hundar där en vinnare utses. Det blev en Wolfspitz som vann.
Resultat söndag: Millan BIM med Cac och kan nu titulera sig VDH-champion och clubchampion. Czabo BIR med Cac. Adele BIM med Cac. Domaren gillade inte Wersy så han fick VG. Så han behöver ett Cac till innan han är klar VDH-champion. Mycket nöjd med alla vovvar som uppförde sig exemplariskt!

24 aug Jägersro inofficiell utställning. Naomi Rojber BIR och BIG 2. Fellboms Maryzia BIR och BIG 2 valp. Båda med utmärkt kritik. Kul när våra tyska spetsar placerar sig i gruppfinalen 

21 sep Eslöv NDS. Naomi Rojber BIR och Fellboms Czabo BIM. Fellboms Mauryzy BIR valp

Domare: Rade Vesic

22 sep SSUK Höganäs Naomi BIM och Fellboms Maryzia BIR valp

Domare: BUJISIC VASILJEVIC D


28 sep Åland IDS. Naomi BIR finskt Cert och CACIB. Wersy 3a bhkl res.cert. Irma fick CK trots helt urfälld. 

6 okt Rostock IDS. Naomi BIM, Clubcert, VDH-Cert, CACIB. Irma BIM, Clubcert, VDH-Cert, CACIB. Wersy o Czabo åkte ut pga av att de kontrollmättes till 31 cm. Ingen av dem har mätts till över 29 cm innan.

Domare: Gabriele Gamalski

Herning IDS 2-3 nov med Dansk Vinnare

Resultat Lördag: Fellboms Mauryzy Juniorcert, Cert och BIR. Fellboms Maryzia, juniorcert och rescert. 2a btkl.

Fellboms Irma 1a juniorklass exc utan CK och Naomi Rojber exc utan CK. Domare Eli-Marie Klepp tyckte att de var för urfällda. Czabo 2a bhkl med resCacib.

Söndag: Mauryzy Jun Cert, Cert Dansk juniorvinnare och Dansk Vinnare och BIR.

Maryzia fick samma och blev BIM. Naomi 2a btkl med resCert och resCacib. Czabo 2a bhkl med resCacib. Irma 1a junklass, 3a btkl med Juniorcert och Dansk juniorvinnare

Domare: Leif-Herman Wilberg

15 nov Dogs4all Lilleström, Norsk Vinnarutställning NDS:

Fellboms Irma excellent, Naomi Rojber exc, CK. Fellboms Maryzia Cert, Nordic Cert 1a Btkl och BIR. Fellboms Mauryzy Cert, Nordic Cert 1a Bhkl och BIM. Båda blev nu i stenhård konkurrens med flera fina champions både Norska Juniorvinnare och Norska Vinnare. Domare var rasspecialist Hedi Kumm.

30 nov. Vi avslutar detta otroligt framgångsrika år med att få 3 nya Danska Juniorchampions. Irma fick nu sitt 3e juniorcert, hon blev dessutom 2a btkl med res cert. Mimmi BIR med cert och sitt 3e juniorcert. Musse fick samma och blev BIM. Domare var Guido Schäfer

Dessa 2 svarta pärlor har nu,10 månader gamla, redan 5 titlar var

Årsbästa utställning 2019:

1a bästa hane med 27 poäng:  Fellboms Czabo

3a bästa tik med 14 poäng:

Naomi Rojber

4a bästa tik med 11 poäng:

Liya From Littlebigheart

Domare

Fredag: Bo Skalin

Lördag: Hanne Laine Jensen

Söndag: Tino Pehar